Tegning
Tegning er en grunnleggende kunstform som fungerer som et kraftig uttrykks- og kommunikasjonsmiddel. Ved å bruke verktøy som blyanter, kull, blekk og pasteller, lager kunstnere bilder på overflater som papir, lerret eller til og med digitale plattformer. Tegning omfatter ulike stiler, fra realistiske representasjoner til abstrakte tolkninger, noe som gir store rom for kreativitet og personlig uttrykk. Som både et frittstående medium og en grunnleggende ferdighet for andre kunstformer, oppmuntrer tegning til observasjon og fantasi.
Kullstift, knetgummi og fiksativ er viktige verktøy i tegneundervisningen…
Tegning
Første studieår
Studentene får du innføring i faget gjennom teori og praksis. Du skal lære å bruke papir og blyant som undersøkelse, forarbeide og som eget uttrykk. Eksperimentere med metoder og teknikker som lys og skygge, skape dybde, perspektiv, bevegelse, hukommelses, skisse av objekter, flater, rom og etter levende modell. Croquis og akt i perioder. Repetisjon og øvelse. Bruk av blyant, kull, pastell og penn med mer.
Andre studieår
Basert på kunnskap du tilegnet deg i undervisningen i 1. studieår, fordyper du seg i disse emnene og jobber for å finne ditt eget uttrykk.
Mål for opplæringen er at du skal kunne
• Utøve frihåndstegning og ulike metoder og teknikker det krever
• Forstå komposisjon i bildet
• Få en helhetlig forståelse av ulike teknikker og materialer innen emnet
• Skisse som forarbeid og dokumentasjon
Et viktig verktøy
Uansett hva du ender opp å jobbe med: Skulptur, performance, film, arkitektur eller 3d-modellering – teknikken fungerer som et innledende trinn i mange kreative prosesser, og hjelper kunstnere med å avgrense konseptene og komposisjonene sine. I alle kursene våre har vi blyant og papir tilgjengelig – for å vise fram, snakke om og diskutere idéer, finne praktiske løsninger, illustrere prosesser, lage arbeidstegninger eller bare rett og slett slippe blyanten løs på papiret for å presse fram en utløsende idé til oppgaven som skal lages i prosjektperioden.
Praksisen med å konstant skisse og sette strek på papiret forbedrer observasjonsferdigheter og oppmerksomhet på detaljer, og oppmuntrer kunstnere til å se verden på nye måter. Det kan være spontant eller omhyggelig planlagt, noe som gir mulighet for både raske skisser og detaljerte studier.
I samtidskunsten har disiplinen ekspandert utover tradisjonelle grenser, med blandede medier og digitale verktøy. Denne utviklingen fremhever dens varige relevans og tilpasningsevne i kunstens stadig skiftende landskap.
Ny student hos oss? Finn din favorittskissebok og -tegneverktøy og pass på at det alltid er med i veska eller ryggsekken. Noen liker små myke notatbøker og fineliner-penner, andre liker store akvarellblokker og tusj – gleden over en ny skissebok og en ny penn er like stor gjennom hele karrieren til en kunstner: Alt kan skje på et blankt ark og skissebok, penn og blyant er limet som holder en visuell kunstner sammen.
Dyktige lærere som gir deg kunnskapen og verktøyene du trenger
På Kragerø Kunstskole har vi en rekke dyktige lærere. Uavhenging av forkunnskaper vil du få god innføring og forståelse av faget.
Roald Sivertsen har kurs på Kragerø Kunstskole. Han har en klassisk utdannelse ved Firenze akademi for kunst, Italia.
Med den klassiske italienske tradisjonen som utgangspunkt, Arbeider Sivertsen ofte med menneskelige møter med dyr eller grupper av mennesker i surrealistiske situasjoner, og gir dermed betrakteren mulighet til å reflektere over forholdet mellom mennesker og omgivelsene.
Arbeidene er ofte tvetydige, og med et snev av humor. Sivertsen viser oss skjønnhet, mot urovekkende, nostalgiske, formidlende eller motstridende stemninger.
Utdannelse: The Florence Academy of Art, Italy, Torild Ramberg Studio, Steinkjer
Studere på Kragerø Kunstskole? Send oss en søknad.
Tenker du at dette høres ut som et spennende fag? Send oss en søknad, vi tar inn nye studenter.
Roald Sivertsen. Gjestelærer Maleri, Tegning, Vannfarge