a

Latest Posts:

Sorry, no posts matched your criteria.

Follow Us:

Back To Top

Kunstskole ved vannkanten i vakre Kragerø

Velkommen til et aktivt, inspirerende og inkluderende miljø

Godkjent av Lånekassen

Du trenger ikke studiekompetanse for å bli elev hos oss.

Kragerø Kunstskole er en 2-årig skole som grunnlag for videre utdanning innen kunst-, design-, arkitektur- og kulturfag.

Jeg har ikke angret et sekund. Dette er rett og slett en fantastisk skole som langt har overgått mine forventninger – Evan, tidligere elev

Du får praktisk og teoretisk innføring innen flere kunstfag som tegning, maling, kunsthistorie, fargelære, skulptur, glasskunst, fotografi, digitale teknikker, 3D-modellering og 3D-print. Ekskursjoner og utstillinger er en naturlig del av undervisningen, samt årlig studietur til utlandet.

Første skoleår består av obligatoriske kurs innenfor de ulike kunstfagene. Vi benytter både faste lærere og gjestelærere. I andre skoleår utdypes fagene og du har en 12 ukers fordypningsperiode innen maleri/tegning, skulptur eller digitalfag, der du får utvikle ditt eget uttrykk.

-Her på Kragerø Kunstskole gjøre vi bare forskjellige gøye ting. Deilig å jobbe med så mange forskjellige medier, sier Emilie Michelle Holt Larsen, førsteårsstudent ved den kunstskolen som vel har best beliggenhet i hele Norge. Kragerø Kunstskole er lånekasseberettiget, og har mye billigere hybelpriser enn i større byer.  Søk, da vel! Fortsatt noen ledige plasser.

Bachelor

Etter to år hos oss har du opparbeidet deg en bred portfolio og kan søke til høyere studier. Vi samarbeider med to universiteter i England, Southampton Solent og Wolverhampton universitet, om en bachelorgrad. Etter to år hos oss kan du søke deg inn i tredje året ved ett av disse universitetene, og oppnå en bachelorgrad i enten Fine Arts eller Applied Arts.

Skolen

Kragerø Kunstskole har bibliotek, studentkjøkken, storformat-printer, 3D-printer, keramikkovn, rakuovn, sveiseapparat, sandblåser; fullt utstyrt treverksted og verktøy til metallbearbeiding; gipsrom og treverksted. Og alt man trenger for tegning, maleri og skulptur. Vi har kameraer og lysutstyr. Vi har programvare som Adobe suite, InDesign og Rhinoceros 3D.

Skoledagen er fra kl 09.00 til 15.00 hver dag. Studentene har tilgang til skolens atelierer og verksteder også på kvelder og i helger.

– Kult å gjøre noe du liker samtidig som du lærer noe nytt  og praktisk hver dag, sier Mathias Wischuf – blodfersk student ved Kragerø Kunstskole.  Han er glad i kreative  og praktiske fag, og det får han så det holder på skolen: grafisk design, tegning,  maling, leire og  glass, 3D printing for å nevne noe. Fortsatt noen ledige plasser.

Kostnader

Semesteravgiften er Kr: 26.000 for det første året og Kr: 24.000 for det andre året. Dette dekker materialer, ekskursjoner og deler av obligatorisk studietur. Skolen er godkjent av Statens Lånekasse for utdanning og gir rett til lån og stipend.

Opptak pågår enda!

Les mer om fagene