a

Latest Posts:

Sorry, no posts matched your criteria.

Follow Us:

Back To Top

Tredimensjonale Fag

Skulptur

Første studieår: Studentene får en innføring i skulpturens egenart gjennom skulpturhistorie og gjennomgang av ulike skulpturelle elementer, forskjellige materialers egenskaper, prosesser og presentasjon. Studentene får også innføring i figurativ skulptur og portrett, med og uten modell. Modelleringsteknikker og metoder for å lage støpeformer. Støping med bruk av, så langt det er mulig, giftfrie materialer. Bruk av materialer som leire, gips, papir, metall og tre. Skolen har flere brenneovner, treverksted og sveisestudio.

Andre studieår: Basert på kunnskap studentene har tilegnet seg i undervisningen 1. studieår, fordyper de seg i de samme emnene. Arbeidet er nå mer idébasert og vil gi en dypere forståelse av faget og utvikling av eget arbeid. De vil arbeide med materialer som leire, gips og tre.

Glassformgiving/Keramikk

Første studieår: Studentene gjennomgår et tre ukes kurs i glass og keramikk. Skolen har eget keramikkverksted. Studentene vil få forståelse for ulike teknikker i keramisk modellering, dreiing og brenning, inkl. raku. Hovedvekt legges på keramisk skulptur. Skolen bygger opp sitt eget verksted for glasskunst. Studentene får innføring i the Studio Glass Movement og de ulike prosessene og uttrykksmulighetene innen glasskunst. De får innføring i støpt glass, maling med glasspulver og fusingteknikker, pâtes-de-verre og sandstøp, og også ulike kaldtglass-teknikker som sliping og sandblåsing.

 

 

Date:
6