a

Latest Posts:

Sorry, no posts matched your criteria.

Follow Us:

Back To Top

Nataniel Voje Frivold

Jeg hadde såvidt rukket en av de siste flyavgangene fra England, og kommet tilbake til Norge ved slutten av mars, og satt nå på et 3 ukers langt isolat sammen med kjæresten min i en liten leid hybel i skien. 

Situasjonen så mørk ut på grunn av corona krisen. Det var usikkert om det ville bli mulig å bruke skolen for å trykke i det hele tatt, slik jeg kunne fullføre eksamens prosjektet. 

Jeg hadde lenge vært så bortskjemt på utstyr og verktøy, at den enkle blyanten, og den ene lille A4 skisseblokken virket så lite fristende, at det var vanskelig å i det hele tatt finne en grunn til å begynne. Monotypi og dyptrykk, hadde vært planen fra starten av,og var egentlig det eneste jeg hadde lyst å gjøre. 

Motløs, bekymret og frustrert… det var da jeg fikk en telefon fra veilederen min, fransk/norske ildsjel Lise Juel: «Bruk feberen din. Bruk kaffegrut, bruk ditt eget spytt, bruk ditt eget blod om du må!» 

Jeg våknet igjen, og begynte nok en gang. Dette ble basen for skissene brukt til de ferdige trykkene til eksamen. Skolen åpnet i siste liten og jeg rakk akkurat å få risset linjene inn i pleksiplatene og føre valsen over trykksverten i tide til å fullføre.

Serien består av tretti trykk som beveger seg fra det klare og figurative til det diffuse og abstrakte. Teknikken er en fusjon av koldnålsradering og monotypi; det nøye planlagte spiller med tilfeldighetene som oppstår i løpet av intuisjonsarbeid. Fellesnevneren i serien er ikke bare blikket, men det flyktige, i mennesket og kunsten.

Nataniel Voje Frivold, ​Uten Tittel I​, 2020

Dyptrykk, monotypi, 23 x 32 cm

Nataniel Voje Frivold, ​Uten Tittel II​, 2020

Dyptrykk, monotypi, 34 x 43 cm

Nataniel Voje Frivold, ​Uten Tittel III​, 2020

Dyptrykk, monotypi, 34 x 43 cm

Nataniel Voje Frivold, ​Marie I​, 2020

Dyptrykk, monotypi, 23 x 32 cm

Nataniel Voje Frivold, ​Marie II​, 2020

Dyptrykk, monotypi, 32 x 43 cm

Nataniel Voje Frivold, ​Marie III​, 2020

Dyptrykk, monotypi, 32 x 43 cm

Nataniel Voje Frivold, ​Metamorfose​, 2020

Dyptrykk, monotypi, 23 x 32 cm