Introduksjon og konsentrasjon...
...de to årene ved Kragerø Kunstskole gir deg først en introduksjon over hvilke muligheter som finnes i de visuelle fagene og deretter muligheten til å konsentrere deg om dine idéer og utvikle din stil. Den store variasjonen i teknikker og materialer åpner dører for deg inn i de skapende yrkene. Hverdagen ved skolen skifter fra kurs til kurs: du kan støpe i leire på en fredag, mandag etter designer du 3d-modeller på datalaben. I filmene under viser vi smakebiter fra noen få av kursene som ble holdt i vårsemesteret 2022.
Porselensstøping
Dette er et typisk teknisk og materialbasert kurs hvor studentene må lære seg om porselenets kvaliteter, muligheter og begrensinger, sentralt i kurset er også hvordan man lager støpeformer i gips. Videoen er fra kurset Ann Kristin Einarsen holdt vinteren 2022. Ann Kristin er kunsthåndverker og kunstner og som bruker geometriske former som settes sammen til større arbeider. På kurset hun holdt for oss, lærte studentene hennes teknikker – men også hennes måte å tenke og produsere arbeider på.
Skolen har flere programmerbare keramikkovner som brukes flittig gjennom året, enten i kurs, eller av studentene når de har egne prosjekt på siden av undervisningen. Kurset i porselensstøping satte dype spor på keramikkverkstedet og mange studenter jobber nå med støping, glassering og brenning av porselen på kveldstid og i helgene.
Glassblåsing
Kragerø Kunstskole er den eneste kunstskolen i Norge som underviser i denne 2000 år gamle kunstformen. Vi har fast stab på skolen som underviser men bruker også gjestelærere. I denne filmen er Vidar Koksvik på besøk – en av Norges beste glassblåsere som jobber sammen med Kari Håkonsen og har sin egen glasshytte Klart Glass.
Skolens glasshytte er helt ny og vi kan undervise både i støpt glass og glassblåsing. Vi resirkulerer materiale fra Magnor Glassverk (skjærv) i kursene våre.
Konsept og rom
Fra undervisningen i konsept og rom med Karen Skog, våren 2022. Konsept og rom handler om å undersøke hvordan man kan bruke rommet som en aktiv del av kunstverket. Dette kan for eksempel være et gallerirom eller uterom. Utstillingsteori og praksis er en viktig del av undervisningen som vi bruker for å gi studentene kunnskap om hvordan man stiller ut verkene sine alene eller i gruppe. Det andre skoleåret avsluttes med en avgangsutstilling som dokumenteres av profesjonell fotograf og hvor 1. klassen designer katalogen fra utstillingen.
Maleri
En kort film fra akt og maleriundervisningen med Esther Maria Bjørneboe. Maleriundervisning er en del av de todimensjonale fagene hvor vi fokuserer på fargeteori, teknikk, materialer og selvfølgelig på å fange et motiv eller uttrykke en idé. Vi har flere forskjellige gjestelærere: Esther Maria Bjørneboe har en lang karriere som maler men er også en fantastisk tegner.
3D-modellering og 3D-printing
Førsteklassen har alltid et toukers kurs i 3d-modellering og 3d-printing. Vi bruker et program som heter Rhinoceros 3D for å designe NURBS-modeller som brukes i industri- og produktdesign, kunst og arkitektur. Kurset er et 2-ukers prosjekt hvor studentene lærer praktisk bruk av 3d-print i kunst, arkitektur, mote og design, og hvordan man tar en idé fra skisse på papir til 3d-modell, eksporterer filene, printer de ut og bearbeider de etter de kommer ut av printeren.
Videoen viser undervisningen til Bård Tørdal som er en av de faste lærerene ved skolen. I tillegg til 3d-modellering og -printing underviser han også i grafisk design og program som Adobe Photoshop, Illustrator og InDesign. Rhino er et program som du også vil møte hvis du vil søke på produktdesign eller arkitektur ved Arkitekthøyskolen i Oslo.