a

Latest Posts:

Sorry, no posts matched your criteria.

Follow Us:

Back To Top
Foto: Matt Walsh på Unsplash (vi har fotoshoppa litt nedi hjørnet da 🙂 …)

FAQ

“I forhold til Covid-19: har skolen vært åpen?”

Ja: Siden vi er en skole som lærer bort praktiske fag er vi av de siste skolene som må stenge ned: det er vanskelig å undervise glassblåsing digitalt :). Når det har vært strengere tiltak i byen har vi delt opp 1. og 2. klasse i to kohorter som bruker hver sin inngang og etasje. Skoleåret 2020-21 har derfor fungert så å si som normalt, men med masse rengjøring, håndsprit og forsiktighet.

Vi følger gjeldende regler og veiledninger fra stat, fylke og kommune. Noen studenter og ansatte har måttet i karantene etter reiser eller nærkontakter, men heldigvis har ingen på skolen blitt smittet hittil (det er av og til fint å være en liten skole i en liten by). Vi har også økt budsjettet på studentaktiviteter for å holde liv i det sosiale livet til studentene, blant annet leide vi fyrmesterboligen på fantastiske Jomfruland i jula for de som valgte å feire julen sin i Kragerø. Skolens tre kajakker er pusset opp og studentene skal gå gjennom kajakk-kurs så fort det blir litt varmere.

I den første lockdownen i 2020, da viruset kom til Norge, måtte vi stenge lokalene til skolen – men vi holdt alle kursene våre i denne perioden digitalt, kjørte ut datamaskiner og materialer til studentene og kommuniserte, holdt forelesninger og veiledning gjennom den digitale kommnuikasjonsplattformen vår, Slack. Noe vi kommer til å huske lenge er Lises støpekurs i betong. Studentene laget skisser i leire og betong på hyblene hjemme og støpte skulpturene sine etter tur i en-til-en-veiledning med trygg distanse, maske og hansker i en diger låve vi fikk låne!

“Hva kan jeg bli etter endt utdanning”

Det er mange retninger å velge i: Utdannelsen forbereder deg på alle prosess- eller prosjektbaserte yrker som krever en kunstfaglig bakgrunn. Du kan for eksempel jobbe som kunstner, kunsthåndverker, grafisk designer, spilldesigner, karakter-designer, set-designer, arkitekt, scenograf, kulissemaler, illustratør, Art Director, sminkør, interiørarkitekt, tatovør, produktdesigner, prosjektleder, kunstnerisk konsulent og mange, mange, mange fler.

Studenter hos oss har startet opp egne enkeltmannsbedrifter, begynt i lære hos kunsthåndverkere eller de har søkt seg til høyere utdanning på kunstakademiene og -høyskolene i Norge og i utlandet. Vi samarbeider med to skoler i England hvor du kan bygge videre på de to årene ved kunstskolen for å få en Bachelor-grad.

Kursene våre gir deg en bred innføring i kunst- og designfag og gir deg tid til å skape din egen stil og ditt eget uttrykk. Du lærer teori og kunsthistorie: trenes i å analysere, diskutere, snakke om, presentere, stille ut og formulere egne tekster om arbeidene dine. Kursene fokuserer på tekniske, kunstfaglige utfordringer gjennom prosjektbaserte prosesser og du får en bred innføring i forskjellige disipliner og teknikker. Du møter gjestelærere som tar med seg sine erfaringer som profesjonelle kunstnere til skolen og får dermed et innblikk i hvordan man jobber etter endt skolengang.

“Hvorfor må jeg betale et gebyr for skoleplassen?”

Når du får svarbrev fra oss med tilbud om skoleplass får du også tilsendt en faktura på 2000kr. Dette er et depositum og administrasjonsgebyr som er din garanti for at du har skoleplassen. Etter du har startet på skolen og skal betale den første semesteravgiften vil disse pengene bli trukket fra – du får de med andre ord tilbake :). Husk at du har 14 dagers angrefrist etter du har takket ja til plassen: Tar du kontakt med oss og sier at du har ombestemt deg innen fristen går ut får du pengene dine tilbake!

“Må jeg være 18 år for å gå på Kragerø Kunstskole?”

Helst: Hvis du har veldig lyst til å søke hos oss og er under 18 år anbefaler vi deg å ringe til oss først og diskutere søknaden din. Selv om friskoleloven sier at vi skal prioritere studenter som fremdeles har rett til videregående utdanning velger vi likevel å først ta inn studenter som har denne retten, og samtidig er er over 18 år. I noen tilfeller kan vi vurdere å ta inn yngre studenter. Grunn for å ta inn en kandidat som er yngre kan for eksempel være at du viser et veldig høyt refleksjonsnivå, selvstendighet og kunstnerisk nivå gjennom søknaden, det kan også hjelpe på søknaden din hvis du bor i Kragerø med far, mor eller en verge som er forberedt på å ta aktiv del i utdannelsen din.

“Hvor mye koster det å gå på kunstskolen?”

Semesteravgiften er på 26.000,- pr. semester det første skoleåret, og 24.000,- pr. semester det andre. Kragerø Kunstskole skal ikke tjene penger på studentene sine og semesteravgiften brukes til undervisning, leie av lokaler, gjestelærere, materialer, utstyr, utflukter osv.

For pengene får du blant annet bruke alt av spesialverktøy som du trenger og du har tilgang til verkstedene på kveldene. Materialer som du trenger til de obligatoriske kursene f.eks. leire, glasur, filament til printing, papir, lerret osv. følger med kursene. Datasalen har splitter nye (kjøpt inn våren 2021) Mac Mini’er med den nye M1-chippen og 27″ skjermer. Hele Adobe-suiten er installert (alltid oppdatert) sammen med nyeste versjon av Rhinoceros 3D. Så fort du har gått gjennom sikkerhetskurs og faglærer ser at du kan operere utstyret på en trygg måte er 3D-printere, keramikk-ovner, treverksted, grafikkpresse osv. tilgjengelig for bruk gjennom hele året. Studietur er delvis sponset av skolen. Fotoutstyr kan lånes når du trenger det.

“Må jeg kunne masse om kunst for å gå på skolen?”

Nei: Vi har studenter som har peiling på det meste og studenter som elsker å tegne men aldri har hørt om futuristene, blir sjokkerte over post-modernismen og fjerne i blikket når vi nevner Andy Warhol. Det første året får du et kræsjkurs i kunsthistorie og -teori og gjennom hvert kurs lærer du å se, analysere og kjenne igjen ismer og historiske linjer i kunsten. Vi fokuserer etterhvert mer og mer på samtidskunsten slik at du vet hva som skjer rundt deg idag, og kan snakke om din egen kunst – og andres kunst – uten å tabbe deg ut 🙂

“Er det vanskelig å finne hybel i Kragerø?”

Nei: Kragerø er en ganske søvnig by på vinteren og det dukker alltid opp ledige hybler når sommerferien nærmer seg slutten. Skolen har tips om hvem du kan ringe og vi følger med på hvem som er seriøse aktører i markedet. Vi anbefaler deg å finne en hybel i Kragerø for å få mest ut av skoleåret: da kan du bruke skolen på kveldstid og du blir lettere en del av gjengen ved skolen :). Ta kontakt med oss så gir vi deg tips om hybler og leiligheter!

“Hva kan man gjøre i Kragerø på fritiden?”

Kragerø er en livlig plass om sommeren med feriegjester på torget og “blindtarmen” – en liten kanal som går langs kaikanten som er fylt til randen av småbåter i høysesongen. Her finnes også de fleste spisestedene og pubene i byen. Byen har et fint bibliotek, en liten kino, kunstforening og -gallerier.

Av mat kan vi anbefale en tur til slakterne Brødrene Brubakken i sentrum – en ekte slakter som lager fantastiske pølser og som kan levere alt man ønsker av kjøttmat. Det er også alltid verdt å stikke innom fiskebutikken Kragerø Sjømat på kaia – med fersk studielån kan man kanskje spandere på seg en av hummerne som krabber rundt i butikkens saltvannstank, eller man kan kjøpe en nystekt fiskekake og sette seg på kaikanten.

Byens store trekkplaster er naturen og skjærgården. Fra sentrum går det ferger ut til de forskjellige øyene i skjærgården, Jomfruland er nok den mest kjente av disse øyene. En langstrakt lav moreneøy hvor det er veldig populært å leie sykkel hos Sykkel-Knut og nyte vårsolen og den fantastiske blomstringen av hvitveis i april/mai. Du kan ta et kajakk-kurs, låne en av skolens kajakker og utforske skjærgården, eller du kan ta med et telt og fiskestang – og ta ferga ut til en av øyene og finne et ledig svaberg. Ved skolen ligger Gunnarsholmen hvor man kan bade og sole seg, eller man kan gå ut på “Øya” på gangstien som er forankret i bergveggen til badeplassen “Lindvika”.

Om vinteren er Kragerø tømt for turister og byen blir en søvnig og rolig by. Studentene søker seg som oftest til hverandre: lager middag sammen på skolen, filmklubb i forelesningssalen (med surroundanlegg), spillekvelder, yoga: og mange foretrekker å jobbe ut over skoledagen og inn i kveldstimene med egne prosjekt, søknader til høyskoler osv.

Fra Tangen på E18 går ekspressbussene med jevne mellomrom sørover mot Kristiansand eller nord mot Oslo. Det tar i underkant av to timer til Kristiansand og to og en halv time til Oslo med disse bussene. Andre reisemål i nærheten er Skien og Porsgrunn (én time med bil) som har flere kinoer, svømmehaller, kaféer, kunstutstillinger osv. Nærmeste flyplass er Torp Sandefjord med direktefly til blant annet Trondheim.

Andre spørsmål?

Vi fyller opp listen med spørsmål etterhvert som vi får inn nye, hvis du lurer på noe annet en det vi har svart på på denne siden: Ta kontakt med oss her!