Studenter om skolen

 

Marius Morstad

Har du en spesiell interesse innenfor kunst? – Maling, alltid maling. Har Kragerø Kunstskole hjulpet deg å utvikle deg videre? – Gjennom god kommunikasjon med flinke lærere har jeg lært å meg å se. Har de andre fagene vært til nytte? – Jeg har lært digitale teknikker. Photoshop var noe jeg ikke pleide skjønne noe av. Modellering har gitt meg en bedre følelse for det tredimensjonale. Veien videre? – Maling. Kanskje skole i Danmark. (Intervjuet av Lars Karlsen, Daily Planet)

Kay Frode Pettersen

Jeg hadde ikke så mye erfaring med å lage ting så jeg har lært veldig mye ved Kragerø Kunstskole. Skulptur har jeg ikke gjort noe av før så det var veldig arti og lærerikt. Kragerø Kunstskole har flotte lokaler og dyktige lærere.

Marius Midtbø

Du valgte symbolisme som tema i en kunsthistorie oppgave, hvorfor det? – Det var noe som hørtes interessant ut. Lærte du noe? – Jeg viste ikke at symbolisme ble regnet som en egen retning. Jeg mener at den startet tidligere og at grensen for hva som kan kalles symbolisme er mye bredere. Så uenig med kunsthistorien? – Jeg liker konflikten i kunsthistorien. Verdenshistorien blir skrevet av vinneren, men kunsthistorien er en kamp som fortsatt pågår. Du har noen malerier stående der borte, er det noe symbolisme i de? – Fargesymbolisme. Jeg begynte med rosa. Og så ble det mye mørkere? – Mhm… (Intervjuet av Lars Karlsen, Daily Planet)

Ellen Mørkved

Kom til skolen med åpent sinn og et ønske om å lære de forskjellige kunstarter fra ”bunn”. Skolen har et variert tilbud og mange moduler. Det er et bredt spekter blant elevene noe som er inspirerende. Jeg finner at vi fungerer godt som gruppe og at alle blir akseptert som dem de er. Første halvår vært over all forventning og jeg har storkost meg med dyktige undervisere. Gleder meg til neste halvår.

 

Elev Carina Minde

Carina Minde

Året ved Kragerø Kunstskole har gitt meg kunnskap i flere retninger, og mange av disse vil jeg benytte meg av videre i mitt arbeide. Jeg har hatt ett flott år med fine opplevelser, god læring og godt miljø. Utstyrsparken er stor og mulighetene vi har hatt til å benytte oss av den hele året har vært fantastisk og kommet godt med til egne prosjekter utenom skoletid. Jeg har høstet godt av lærerstabens kunnskaper og ser fram til fordypning i 2. året.

Elev Mette Grostad

Mette Grostad

Gjestelærerene vi har hatt har hatt stor faglig dyktighet i alle ledd. Kragerø som studentby er utrolig koselig med sine øyer, skjærgårder og hyggelige, imøtekommende mennesker. Jeg har i løpet av året lagt igjen hjertet mitt i denne vakre havnebyen.