Den faste lærerstaben

viktoriia_nettside

Viktoriia Morozova

Lærer todimensjonale fag

Viktoriia arbeider med maleri, tegning, graffiti, keramikk, mosaikk og ikonmaling. Hun underviser i tegning, maleri og fargelære.

Viktoriia er opptatt av at studentene skal få en helhetlig forståelse av ulike tegne- og maleteknikker og metoder, og kunne forstå farge som persepsjon, som billeddannende element og komposisjon. Hun synes det er viktig at studentene lærer seg å planlegge og organisere utstillinger, delta i konkurranser, og øke kravene til bevissthet rundt nyanser og presisjon i selve arbeidsprosessen, både den fysiske og den mentale. I tillegg vil hun veilede dem slik at de kan utvikle en fleksibel og konstruktivt visuell ferdighet innen billedkunstfag.

Viktoriia har Master i folkekunst fra Høgskolen i Telemark, Master i design fra Kiev National University of Arts and Culture og Bachelor i Fine and Applied Arts. Hun har spesialiserte seg over 2 år med monumentalmaleri, og har totalt 9 år med kunstutdanning.

Av oppdrag er det verdt å nevne ikonisk glassmaleri i det ukrainske parlamentet.

Hjemmeside
Send en e-post

+47 94268123

bard_nettside

Bård Tørdal

Lærer i digitale fag

Bård er utdannet ved kunstskolen i Kabelvåg og Kunstakademiet i Trondheim. Han har jobbet som kunstner i Trondheim, Berlin, Oslo og nå i Tørdal.

Han startet med sin kone, Hilde Tørdal, bedriften 3753% Tørdal – en crossover-bedrift som jobber med kunst, design og konsulentvirksomhet innen kunst og kultur.

Som kunstner jobber Bård mest med skulptur og installasjon og verktøyene er i tillegg til vanlige håndverktøy 3D-modellering, CNC-fres, 3D-printer, elektronikk og mikrodatamaskiner.

På kunstskolen underviser han i 3D-modellering (Rhino), 3D-printing og modellbygging. Bård er opptatt av at studentene skal lære arbeidsdisiplin, prosjektplanlegging og et bredt spekter av teknikker som de kan bruke på ideene sine. I tillegg vil han veilede dem slik at de finner styrkene og svakhetene sine og kan velge hva de skal fokusere på for å komme seg videre enten på egen hånd eller til høyskolene og akademiene.

Hjemmeside
Send en e-post

tone_nettside

Tone Ørvik

Lærer i tredimensjonale fag

Tone Ørvik arbeider med figurer og portretter i støpt glass, bronse og leire. Hun underviser i skulptur, glass, keramiske prosesser og kunsthistorie. Tone leder utviklingen av glassprogrammet ved Kragerø Kunstskole, og er skolens kontaktperson for internasjonalisering.

Tone har deltatt i internasjonale utstillinger som SOFA Chicago og Art Palm Beach. Hun har hatt mange private og offentlige portrettoppdrag, bl.a. bysten av Fernanda Nissen for Kragerø Kommune.

Tone har arbeidet med steinhogging, bronsestøping og keramiske skulptur-prosesser, og har siden 2006 brukt alle disse teknikkene i glass-støping. Hun har en MA i glass fra University of Wolverhampton, UK, Cand. Mag. i humanistiske fag fra Universitet i Oslo og lang pedagogisk erfaring. Hun har studert portrett og relieff med bl.a. Eugene Daub i USA, og glasskunst ved Pratt Fine Art i Seattle og Corning Museum of Glass i New York state.

Hjemmeside
Send en e-post

 

grethe_nettside

Grethe Gunneng

Lærer i installasjon, landart, performance & filosofi

Grethe Gunneng arbeider med performance, land art og installasjon. Hun har hovedfag i forming, samt videreutdanning ved Kunsthøyskolen i Tromsø. Grethe har hatt en rekke separatutstillinger, og har hatt kunstneropphold på Island og Svalbard, og i Lijiang, Kina.

Hun har samiske aner, noe hun ser som en tilknytning til det opprinnelige som er grunnleggende i arbeidet hennes.
Grethe er opptatt av kultur og natur, historie og filosofi. Hun gir studentene rom og frihet til å prøve ut materialer, tematikk og uttrykk over de ulike sjangere, for å utforske hva som tiltrekker dem.

Hjemmeside
Send en e-post